Tűzoltószertár támogatás (rögzített bejegyzés)

Egy ócsai székhelyű, acélszerkezet építéssel foglalkozó cég 2019 évben kereste meg az Ócsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetését egy nagy értékű felajánlással, miszerint támogatásként felépít az Egyesület részére egy 3 szerállással rendelkező, 110 m² alapterületű tűzoltószertárt.

Ócsa Város Önkormányzatának anyagi támogatásával elkészültek az engedélyeztetési és látványtervek, így 2020 januártól jogerős építési engedéllyel rendelkezünk. A munkálatok megkezdése előtt szükséges a Helyi Építési Szabályzat módosítása. Ez a folyamat szintén Ócsa Város Önkormányzatának segítségével 2019 év végén elindult és a város Főépítészének aktuális tájékoztatója szerint várhatóan még ebben az évben lezárul majd. Ezután véglegesíthetjük a terveket és kezdődhet a kivitelezés.

Látványterv:
A projekt összköltsége meghaladja a bruttó 18 millió forintot, melyből a fő Támogatónk felajánlása az acélszerkezet kivitelezéséről szólt, melynek becsült értéke bruttó 9 millió forint. Minden más költség az Egyesületet terheli:
  • A szükséges tervek, engedélyek beszerzése. Ezekkel már rendelkezünk, az eddigi költségek meghaladták a br. 1.5 millió forintot.
  • Az új szertár helyén álló régi épületegyüttes lebontása. Ezt az Egyesület már önerőből lebontotta.
  • Az alaptest elkészítése. Becslések szerint ez a munkafázis mindennel együtt kb. bruttó 5 millió forintba fog kerülni. Ehhez az Egyesület bankszámláján Alsónémedi Önkormányzatának valamint kkv-k támogatásainak köszönhetően közel 2.5 millió forint elkülönítve már rendelkezésre áll.
  • Az épület kapuinak beszerzése, beépítése. Ennek a költsége összesen kb. bruttó 3 millió forint.
  • A kivitelezés során felmerülő más organizációs, tereprendezési, gépészeti, közműépítési és nem várt költségek is az Egyesületet terhelik majd.
  • Az MPF-FÉG Kft. által támogatásként biztosított telephelyünkön áll egy felújításra váró, kb. 450 m²-es irodaépület. Ahhoz, hogy ez az épület maradéktalanul betöltse a tűzoltólaktanya szerepét, teljes energetikai korszerűsítésre és felújításra van szükség. Ez a legszerényebb becslések szerint is több mint egymillió forintra rúghat.

Az Egyesület és a Katasztrófavédelem között létrejött ún. Együttműködési Megállapodás alapján Alsónémedi, Bugyi, Felsőpakony, Inárcs, Kakucs és Ócsa településeken segítjük a hivatásos tűzoltók munkáját. Ennek eredményeképp 2020 évben eddig 11 alkalommal kérték a segítségünket és avatkoztunk be kisebb-nagyobb káreseteknél.

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy erejükhöz, lehetőségeikhez mérten támogassák a közhasznú jogállással rendelkező önkéntes szervezetet. Az anyagi vagy természetbeni támogatásokat az Egyesület elszámolható módon az ingatlanfejlesztési célok elérésére és a bevetési képességének növelésére fordítja, egyben növelve a lakosság és a vállalkozások élet- és vagyonbiztonságát.

Bízunk benne, hogy 2021 év elejére minden szükséges forrás rendelkezésünkre fog állni és megépülhet Ócsa Város tűzoltószertára. Az előző, 2018 év végén indított támogatói kampányunk alkalmával az Egyesület gépjárműfecskendőjének vásárlása érdekében fordultunk a kkv-k vezetőihez. Akkor több mint 30 céggel kötöttünk Támogatási szerződést, így a tűzoltó gépjármű 5.5 millió forintos vételárának közel a felét kaptuk meg Önöktől! 🚒 Köszönjük!

Támogatási szándéka esetén kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!A tűzoltószertár építése azért is égető probléma, mert a gyakorlatban a téli időszakban a fagy miatt nem tudjuk készenlétben tartani a gépjárműfecskendőt. Ez az előző években is azt jelentette, hogy az ad-hoc eseményekre, káresetekre nem (vagy csak hosszú felkészülési idő után) tudtunk reagálni. Az eredeti ütemezés szerint a szertár építését 2020 második félévében kezdtük volna, de az elhúzódó eljárások miatt ez 2021-re csúszik. Átmeneti megoldást jelentene, ha Ócsa belterületén meg tudnánk oldani a gépjárműfecskendő fagymentes helyen történő parkoltatását.

Amennyiben ezzel kapcsolatban ötlete, javaslata van, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!🚒 Köszönjük!

+36205394393
info@ocsaote.hu


Tűzoltószertár támogatás - 2020 (letölthető PDF)

#tűzoltószertár #támogatás #2020