Ócsa, Halászy Károly Általános Iskola gyakorlat - 2019. február 14.


A Dabas Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és az Ócsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület ismét közös gyakorlatot tartott.

FIGYELEM! A LEÍRT KÁRESET KITALÁCIÓ! SEM SZEMÉLYI SÉRÜLÉS, SEM TŰZESET NEM TÖRTÉNT!

„2019.02.14-én 10 órától a Dabas Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság szimulációs tűzoltási gyakorlatot tartott Ócsán, a Halászy Károly Általános Iskola területén.

Résztvevő egységek, személyek: Dabas/1-s 6 fő, Dabas/2-s 4 fő, és Ócsa ÖTE 8 fő, Dabas Pk, Monor 50-s, és a Pest Megyei KMSZ

Szituációs gyakorlat feltételezése szerint, az iskola alagsori 80 m2-s pincéjében tűz keletkezett. Dabas/2 legénysége megszerelte az osztott sugárhoz az alapvezetéket az 1-s fecskendőről. Ócsa ÖTE megszerelte a két ágú táplálást az iskola melletti föld feletti tűzcsapról. Dabas/1-s személyzete kettő sugarat szerelt, egyet a pince szellőzőhöz a homlokzati tűz terjedésének megakadályozására, egyet pedig a pince tüzének oltására, majd légzésvédelem alkalmazásával megkezdték a zárt térbe a behatolást, tűzoltást. Ócsa ÖTE 3 fővel átvizsgálta a tűz által érintett terület fölötti épületrészeket, ellenőrizte, hogy a tűz, füst átterjedt-e ezen részekre, illetve, hogy az osztálytermekből, irodákból mindenki épségben távozott-e.

A rendelkezésre álló erő és eszköz eredményeként az Ócsa ÖTE tagjainknak lehetősége nyílt egy második gyakorlatra is. Légzésvédelem alkalmazása, egy feltételezett személy felkutatása volt a feladat (sérültet imitáló bábuval), hőkamera segítségével.”


Köszönjük a hivatásos állománynak, hogy részt vehettünk az eredményes gyakorlaton, amely előbbre vitte a csapatunkat.

A gyakorlatról további fotókat találsz a Facebook oldalunkon!

#gyakorlat