Viharkárok - 2022. január 30.


2022.01.30 napon rekordszámú 8 káresethez vonultunk.

#1 Ócsa-Babád közötti útszakaszon (52104) kidőlt egy fa, ami teljesen elzárta az utat. A fát feldaraboltuk, az úttestet megtisztítottuk.

#2 Ócsa, Akácos utcába megdőlt távközlési oszlophoz riasztottak. Kiérkezésünkig a lakosok az oszlopot megtámasztották, kikötötték, így itt tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

#3 Alsónémedi külterület, 5-ös főútra dőlt fához riasztottak. Kiérkezésünk előtt a hivatásos tűzoltók a vészhelyzetet elhárították, így rajunkat visszafordították.

#4 Inárcs M5 lehajtó közelében egy csarnok-építkezésről nagy mennyiségű polisztirol táblát hordott a szél az útra. Felvettük a kapcsolatot az érintett cég dolgozóival, akik a szél által megbontott építőanyag-bálákat rögzítették és megkezdték a széthordott táblák begyűjtését.

#5 Kakucs, Kossuth Lajos utcába egy szél által megbontott garázstetőhöz kaptunk riasztást. Kiérkezésünkig az ott lakók a vészhelyzetet megszüntették, így tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

#6 Ismét a 52104-es útra, azaz Ócsa-Babád közötti ún. Vizeserdőbe kidőlt fákról érkezett bejelentés. Rajunk a teljes, kb. 2 km-es útszakaszról a közlekedésre veszélyes fákat, gallyakat eltávolította.

#7 Az EON munkatársai kértek segítséget, Ócsa külterületén egy 20 kV-os nagyfeszültségű vezetékre dőlt egy kb. 25m-es fenyőfa. Rajunk emelőkosár, láncfűrész és mentőkötél segítségével a fát eltávolította. Köszönjük az áramszolgáltató szakembereinek az együttműködését.

#8 Ócsa, Halászy Károly utcában egy kb. 50m2-es garázs tetejét a szél egyben megemelte és a családi ház falának támasztotta. Rajunk mentőkötél segítségével a szerkezetet lehúzta az udvarra, így az életveszélyt megszűntette.

#+1 ma délelőtt, azaz 2022.01.31 napon Alsónémedi, Fő úton egy közlekedésre veszélyes fa gallyazásához nyújtottunk segítséget.

Személyi sérülés egyik káresetnél sem történt.

Veszélyes fák kivágását vállaljuk: +36205394393

Köszönjük az SZJA 1%-os felajánlásokat! Adószámunk: 18943595-1-13

#viharkár #riasztás #vonulás #Ócsa #Alsónémedi #Inárcs #Kakucs