ÉLETMENTŐ CO RIASZTÓ, Ócsa - 2022. december 04.


2022.12.04 napon 21:55-kor érkezett a riasztás, miszerint egy ócsai családi házban kettő szén-monoxid (CO) riasztó készülék is egy időben jelez!

A házban lakó család, azaz két felnőtt és két kiskorú gyermek közül senki nem érezte magát rosszul, épségben elhagyták az épületet.

A helyszínre érkező Dabasi Hivatásos Tűzoltók mérései megerősítették, hogy a házban magas a mérgező CO gáz koncentrációja, vagyis a CO riasztó készülékek HELYESEN jeleztek, így nem történt tragédia!

A rekonstruktív vizsgálatok során kiderült, hogy egy fali gázüzemű átfolyós vízmelegítő meghibásodott, abból szivárgott az égéstermék a lakótérbe. A hibás készüléket a gázszolgáltató szakemberei kizárták a szolgáltatásból. A család elmondása szerint a gázos berendezést elektromos készülékre fogják cserélni.

Kérjük, hogy aki nyílt égésterű fűtő vagy vízmelegítő berendezést üzemeltet a lakásban, az szerezzen be megbízható CO riasztó készüléket! Akinek kérdése van ezekkel a riasztókkal kapcsolatban, az keresse meg egyesületünket! +36205394393

A szén-monoxid-mérgezés megelőzésről bövebben a Katasztrófavédelem oldalán olvashat!

#életmentő #CO #riasztó