Hulladék égetés / kerti tűz, Ócsa - 2024. április 16.


2024.04.15 napon, délben érkezett Egyesületünkhöz egy lakossági jelzés, miszerint Ócsán, az Alszegen nagy füst van (ami fekete). Késlekedés nélkül felderítettünk, amely során kiderült, hogy egy családi ház hátsó kertjében meggyullad egy szemétkupac, de a tulajdonos nem volt felkészülve a tűz oltására és a kerti slag is rövid volt (a vízhozamról ne is beszéljünk).

Kéziszerszámokkal haladéktalanul megkezdtük az oltást, miközben a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveletirányítás ügyeletes munkatársától EDR rádión további segítséget kértünk, a hatósági feladatok (adatfelvételezés) elvégzésére.

Riasztott szer: 🚒 Dabas/1. Kiérkezésük előtt a lakosok segítségével, a rendelkezésre álló eszközökkel a tüzet körülhatároltuk, lefeketítettük, az utómunkálatokat elvégeztük.

Szeretném felhívni a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy Ócsa városának nincs jogszabálya arra vonatkozóan, miszerint lehetne zöldhulladékot égetni, tehát TILOS a kerti és bármiféle hulladék meggyújtása! Az mellett, hogy a szabadtéri égetés környezetszennyező és az egészségre ártalmas, akár veszélyt is jelenthet saját vagy szomszédaink ingatlanára, értékeinkre. Természetesen bográcsozni és grillezni szabad, de a szemetet égető szabálysértőket a hatóságok pénzbírsággal sújthatják.

🚒 Köszönjük!

A segítségnyújtásról további fotókat találsz a Facebook oldalunkon!

#Ócsa #hulladékégetés #keri tűz